JO DE GRAN VULL SER NENA

19 de juliol del 2015

De viatges fantàstics

Il·lustració: Skottie Young

Fantasia i imaginació! Això és el que ens cal fer als grans i que hem d'aprendre (molt) dels petits: desenganxar de tant en tant els peus de terra i fer volar la ment!
Com menciona al seu llibre Gramàtica de la fantasia el savi, mestre, contaire i creador d'històries Gianni Rodari (a qui li dedicaré més d'un post en aquest blog): "Si tinguéssim una Fantàstica, així com tenim una Lògica, haguéssim descobert l'art d'inventar". Aquest és un fragment de Frammenti di Novalis (1772-1801) que Rodari va interioritzar com a mantra i, actualment, és considerat el creador de l'art d'inventar històries.
I després d'aquesta introducció us presento a dos pares 100% imaginatius. Per una banda, Neil Gaiman, que potser el coneixeu per ser l'autor de l'exitosa sèrie de còmics Sandman. També ha escrit un munt d'històries genials i fantàstiques per a joves, com L'al·lucinant, galàctic i piràtic viatge del pare, per exemple.
I aquest és l'altre pare de qui us vull parlar. Un matí qualsevol, baixa a comprar llet per als cereals dels seus fills. Secs costen molt d'empassar! Al cap de més estona del que triga normalment, torna amb la llet. "On has estat tanta estona?" Li pregunten els fills. Res, simplement s'ha creuat amb un estegosaure inventor que l'ha salvat d'uns pirates que el volien llençar al mar i, amb un globus volador, han viatjat a través del temps i han escapat d'uns extraterrestres que volien redecorar (que no conquerir) el planeta, d'uns "wampirs" que es volien beure la llet i d'una tribu que els volia sacrificar a un volcà anomenat Splod (o alguna cosa així). I tot això ha passat entre piranyes, ponis de colors i uns nans amb flors al cap que ballaven, molt divertits per cert! Peripècies i aventures de ritme constant magníficament arrodonides amb les divertidíssimes il·lustracions de Skottie Young. Sols o acompanyats, la diversió està assegurada.

JUGUEM!
Per què no ho proveu? El pròxim dia que baixeu a comprar el pa o en tornar de la feina, expliqueu una història fantàstica inventadíssima aprofitant una notícia que heu llegit al diari, o el nom dels cereals o un soroll que ha fet un cotxe. Podeu demanar ajuda als nens i nenes que d'això en saben molt més que nosaltres! No us n'adonareu i us haureu inventat un conte!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada